Magazin

Kövesd velünk a technológiai újdonságokat!

Az Alpenföhn bemutatta a Brocken 3 processzorhűtő két prémium változatát

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Az Alpenföhn bemutatta a harmadik generációs Brocken torony-típusú processzorhűtőjének két prémium variánsát, a White Edition és Black Edition modelleket.

Mindkét esetben 6 mm vastag réz hőcsövek dolgoznak azon, hogy a coldplate és a hűtőbordák között minél gyorsabb hőcserét hajtsanak végre. Itt meg kell jegyezni, hogy a hő felvételét nem a coldplate végzi, hanem a HDT technológiának köszönhetően a processzor sapka és a réz hőcsövek közvetlenül érintkeznek egymással. A lamellákon összegyűlt hőt egy pár ventilátor lapátolja el, melyek push-pull konfigurációban működnek. Ez a két modell Wing Boost 3 140 m-es kimondottan halk ventilátor, egy-egy 4 pines PWM csatlakozóval, ami 400 és 1050 RPM közötti fordulatszámot jelent, 22 dBA maximális zajszinttel és 103 m3h légszállítással.

A hűtő aszimetrikus kialakítású, ami arra hivatott, hogy a RAM modulokkal teljes kompatibilitás valósulhasson meg abban az esetben is, ha a modulok magas profilúak.

A processzorhűtők akár 220W hőtermeléssel is megbirkóznak, így a nagy teljesítményű processzorokat is képesek kordában tartani. A Brocken 3 White Edition és Black Edition a RockMount 2 rögzítési rendszernek köszönhetően kompatibilis az AMD AM4 (és AM3(+), AM2 (+), FM1), valamint Intel 2066 és LGA 115X (és 2011, 2011-v3, 1366) foglalatokkal egyaránt. Az újdonságok ventilátorokkal együtt 146 x 125 x 165 mm-es méretekkel rendelkeznek és teljes súlyuk 1,02 kg, tehát elég testes darabok.

Az Alpehföhn legújabb hűtői még szeptemberben elérhetőek lesznek 50 euró körüli ajánlott fogyasztói áron.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]A cikket írta:
A Rendszerigény.hu csapata
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépj velünk kapcsolatba!

Írj nekünk és kollégáink a lehető leghamarabb válaszolnak!