Magazin

Kövesd velünk a technológiai újdonságokat!

A Gigabyte bemutatta X870 Aorus Elite WIFI7 alaplapját

A GIGABYTE a napokban piacra dobta második AMD 800-as sorozatú chipsettel rendelkező alaplapját, így a múlt héten megjelent X870E Aorus Master után a kedvezőbb árú X870 AORUS Elite WIFI7 is elérhető lesz.

Ez az alaplap kedvezőbb árú és az előző generációs AMD B650E-hez hasonló csatlakozási lehetőségeket kínál USB4 kiegészítéssel. Az alaplap ATX formátumú és hat rétegű PCB-vel rendelkezik. A 24 tűs ATX tápcsatlakozó mellett két 8 tűs EPS csatlakozó a jellemző, A VRM ebben az esetben egy 16+2+2 fázisú megoldás. Az AM5-ös foglalathoz 4 DDR5 slot tartozik 256 GB-os maximális kapacitással.

A CPU által vezérelt PCI-Express 5.0×16 mellett egy PCI-Express 4.0×16 és egy PCI-Express 3.0×16 került elhelyezésre. A PCI-Express 5.0 PEG bővítőhely gyorskioldó kart kapott a grafikus kártya könnyebb kivétele érdekében. Három darab M.2 Gen5 x4 bővítőhely áll rendelkezésre a gyors adattárolás érdekében, melyek közül kető a processzor Gen 5 x4 NVMe sévjaira van kötve. Van egy negyedik M.2 bővítőhely is, melyet az X870 chipset vezérel. Az összes bővítőhely kapott hűtőbordát. SATA 6 Gbps portból négy darabot kapunk a szokásos módon történő adattároláshoz.

Az alaplap tartalmaz egy Wi-Fi 7 WLAN kártyát, mely a PCB verziójától függően vagy MediaTek MT7925, vagy Realtek RTL8922AE vezérlsét kap, a wi-fi mellett Bluetooth 5.4 is rendelkezésre áll. Vezetékes hálózat esetében egy 2,5 GBE interfész kapott helyet.

A hangért egy prémium Realtek ALC1220 HD audio codec gondoskodik 120 dB SNR-el., izolált réteggel és audio-grade kondenzátorokkal. A Gigabyte úgy hangolta a codec-et, hogy autómatikusan támogassa a nagy impedianciájú fejhallgatókat.

A gyártó egyelőre nem árulta el az újdonság árát. További információkat a gyártó oldalán olvashattok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépj velünk kapcsolatba!

Írj nekünk és kollégáink a lehető leghamarabb válaszolnak!